25. Dečiji maraton u Beo zoo vrtuU subotu, 14. aprila

25. Dečiji maraton u Beo zoo vrtu

U subotu, 14. aprila od 10.00, u Beogradskom zoološkom vrtu biće održan jubilarni, 25. Dečji maraton, uz besplatan ulaz za sve posetioce.

U kvalifikacijama za 25. Dečiji maraton u svim predškolskim ustanovama Beograda učestvovalo je oko 15.000 beogradskih mališana.

Dečiji maraton je prethodnica 31. Beogradskog maratona na kojem će 21. aprila učestvovati stariji Beograđani i gosti iz Srbije i sveta.

Ovaj 25. Dečiji maraton biće poseban po tome što će u Beogradskom zoološkom vrtu kroz cilj protrčati 400.000-ti mališan, od kada je ovaj jedinstveni događaj nastao.

Dečiji maraton – gosti

Povodom ovogodišnjeg, jubilarnog 25. Dečijeg maratona, u posetu Beogradskom maratonu i Beogradu dolaze visoki zvaničnici AIMS-Svetskog udruženja maratona i uličnih trka.

Gosti Beograda su Pako Borao – predsednik ove najveće Svetske sportske asocijacije i Marta Morales – podpredsednica, zadužena za razvoj trčakog pokreta i rekreacije u mlađim uzrasnim kategorijama.

Tim povodom Pako Borao je izjavio:

– Izuzetno se radujem što ponovo dolazim u Beograd. Drago mi je da se trkački pokret u Beogradu i Srbiji razvija i to je svakako velika zasluga Beogradskog maratona. Ovo će biti prilika da se informišemo o svim događanjima iz ove oblasti u Beogradu i Srbiji, da razmenimo znanja i iskustva, kao i da i dalje unapređujemo saradnju sa Beogradskim maratonom.

– Razlog zašto ove godine dolazimo na 31. Beogradski maraton je upravo jubilarni 25. Dečiji maraton i neverovatan uspeh koji, u organizaciji Beogradskog maratona, ova izuzetno značajna manifestacija u kontinuitetu postiže. U trčanju kao i u životu, ali i u svim drugim sportovima na mladima svet ostaje, pa je i prisustvo na Dečijem maratonu za nas iz AIMS posebna čast – dodao je Borao.