PUTUJUĆE POZORIŠTANCE „TRUPA ZOZO“

Trupa „Zozo“ svoj rad ispoljava kroz pozorišne predstave, performanse, profesionalne animacije i promotivne kampanje. Učestvuje na gotovo svim organizovanim manifestacijama za decu u Srbiji i susednim državama – festivalima, sajmovima, školama, vrtićima kao i brojnim humanitarnim i promotivnim dešavanjima firmi sa kojima sarađuje od samog osnivanja.

Mnogi naši nastupi su medijski propraćeni. To su, najčešće, velika, organizovana dešavanja za decu, koja nisu nužno humanitarnog karaktera. Trupa „Zozo“ je gostovala i na dečijim festivalima u Svilajncu, Subotici i Novom Sadu, kao i na otvaranju dečijeg festivala u Šapcu i festivala „Dan pokreta, plesa i igre“ u Borči, u organizaciji opštine Palilula, i na Decijem Sajmu u Beogradu(sa kojim ima dugogodisnju saradnju).

„Zozo“ je učestvovao i na poznatom pozorišno-amaterskom festivalu „Banfi festival“, koji je organizovala, takođe, opština Palilula, i na kojem je osvojila prvo mesto. Sa druge strane, iza nas su i brojni humanitarni nastupi – nastup za „Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine“ u Zvečanskoj, nastup na velikoj humanitarnoj akciji „Pravo na osmeh“ u Beogradu, nastupi za decu obolelu od raka i leukemije, zatim za decu sa posebnim potrebama u školama za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“ i školama za osnovno obrazovanje „Veljko Ramadanović“ i „Radivoj Popović“ iz Zemuna, redovni humanitarni nastupi za „Dan deteta“ i za „Svetski dan davalaca krvi“ u Beogradu, kao i učešće u akciji „Mama park“ na Adi Ciganliji itd.

U avgustu mesecu 2011. godine, na Adi Ciganliji, na otvorenoj sceni „Pozorište Igralište“, trupa „Zozo“ je organizovala akciju „Hajde da se igramo“. Uz prisustvo brojnih medija akciju su otvorili Ljiljana Jovčić, gradski sekretar za dečiju zaštitu, i Zoran Gajić, direktor JP „Ada Ciganlija“. Zbog velikog interesovanja u toku su pregovori da se čitava akcija nastavi i naredne sezone – Leto na Adi 2012. Tokom jesenje i zimske sezone 2011/2012, trupa „Zozo“ je izvodila predstave na redovnom repertoaru u bioskopu „Kolosej“ u Ušću.

Pored navedenih institucija, Trupa „Zozo“ godinama usko sarađuje i sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti, Bibliotekom grada Beograda, Unicef-om, Institutom za fiziku, Institutom za neonatologiju, Institutom za mentalno zdravlje i mnogim drugim važnim institucijama u Srbiji

Foto album

Adresa:

Kontakt
Mob: 060 / 63 43 138

Email:
ruzicarutic@yahoo.com

www:
facebook.com/zozovciputujucepozoristance