ŠKOLA SPORTA „SPORT KIDS“

Škola sporta Sport kids osnovana je 2011. godine u Beogradu. Sportsku školu osnovala je grupa profesora fizičkog vaspitanja i apsolvenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu sa ciljem da svoja znanja prenesu budućim mladim sportistima. Škola sporta Sport kids namenjena je deci uzrasta 3.5-11 godina. Radi se o deci mlađeg školskog uzrasta, kojoj je fizička aktivnost neophodna za pravilan razvoj kako motoričkih tako i intelektualnih sposobnosti.

Detinjstvo predstavlja telesno najburniju etapu ljudskog razvoja. Deca vole igre i učestvovanje u raznim aktivnostima i sportovima, a narocito vole da se takmiče. Da bi uticali na povećanje dečijeg sportskog potencijala, roditelji, treneri i rukovodeće osoblje često tragaju za najboljim programima treninga. Treneri često postaju uzori i deca mastaju o tome da jednog dana dosegnu uspehe Majkla Dzordana, Novaka Đokovića, Mesija… Medutim, velika je greska podvrgnuti decu programima treninga odraslih osoba. Deca su jedinstvena u svakom delu svog razvoja, sa različitim telesnim sposobnostima tokom odrastanja. Telesne i psiholoske promene koje se dogadaju u svakom delu njihovog razvoja povezane su sa promenama u ponašanju. Vrlo je vazno da osobe koje rade sa decom budu dobro upućene u sve telesne, emocionalne i kongitivne promene kroz koje deca prolaze tokom svog razvoja, tako da na osnovu toga osmišljavaju trening koji će najbolje odgovarati svakoj njegovoj fazi.

Škola sporta Sport kids će kroz stručni rad profesora fizičkog vaspitanja raditi na: vežbama korektivne gimnastike, elementarnim igrama, poligonima za razvoj motoričkih sposobnosti, osnovama gimnastike, atletike, sportske igre (fudbal, košarka, odbojka, rukomet, tenis…), obukama plivanja, klizanja…

Škola će svakog meseca odlaziti do nekih od Beogradskih izletišta, gde će sa decom održavati časove u prirodi (elementarne igre, pešačke ture, prelazak preko prirodnih prepreka, časovi orjentacije u prirodi, upoznavanje sa biljnim i životinjskim svetom koji se nalazi na tim lokalitetima…).

Foto album

Adresa:

Univerzum – Novi Beograd

Kontakt
065 3080 989
064 1679 897
064 2028 632

Email:
officesportkids@gmail.com

www:
sportkids.rs