VELIKI USPEH MALACA GENIJALACA NA EVROPSKOM TAKMIČENJU

VELIKI USPEH MALACA GENIJALACA NA EVROPSKOM TAKMIČENJU U ŠVAJCARSKOJ

Deca iz naše zemlje koja pohađaju školu mentalne aritmetike Malac Genijalac postigla su veliki uspeh na upravo održanom evropskom šampionatu u mentalnom računanju u Bazelu. Iako je Srbija je po prvi put učestvovala na ovom prestižnom takmičenju, naši takmičari su u kategoriji uzrasta od osam do sedamnaest godina, osvojili ukupno 5 medalja : 2 zlatne, srebrnu i 2 bronzane.
Tako su u mladjoj kategoriji medalje osvojili : Aleksandar Alavanja – zlatnu, Andrijana Drašković – srebrnu i Ana Stamenković – bronzanu. U starijem uzrastu Mihijlo Mitić i Kosta Kuzmanović su osvojili zlatnu i bronzanu medalju.
Takmičarske discipline su se sastojale u brzom računanju, bez korišćenja ikakvog pomagala (papira, digitrona ili olovke). Pored klasičnih računskih operacija, izračunavle su se i komplikovane operacije poput, stepenovanja, korenovanja ili izračunavanja tačnog dana u nedelji na koji pada odredjeni datum. Tako je za pobedu bilo potrebno brzo izračunati kvadratni koren šestocifrenog broja, kubni koren devetocifrenog broja ili odgovoriti na pitanje koji dan u nedelji će biti 28.06.2389. godine?

Adresa:
Avijatičarski trg 8, Beograd

Kontakt:
Mob: 065/ 471 55 55

www:
http://www.malacgenijalac.com