Vile i vilenjaci – AKADEMIJA 28

AKADEMIJA 28

„Vile i vilenjaci“
Subota, 10. februar 2018, u 17:00h

>>> Pozorišna predstava „Vile i vilenjaci“ edukuje decu o ekologiji i zaštiti životne sredine. Učeći o ekologiji i zaštiti životne sredine deca stiču navike koje će primenjivati do kraja života. Ako se deca najmlađeg uzrasta nauče da poštuju i brinu o svetu u kome žive, o biljnim i životinjskim vrstama, zemljištu, vodi, vazduhu, oni će doprineti da se taj svet sačuva za buduće generacije.

>>> Predstava „Vile i Vilenjaci“ je moderna bajka za decu u kojoj vile i vilenjaci, uz pomoć devojčice Sanje i dece, pokušavaju da sačuvaju prirodu od posrnulog crnog vilenjaka Gare Garavog. On uništava i prlja planetu Zemlju. Vekovima nagovara i ljude i vilenjake da zagaćuju prirodu, vodu, vazduh, zemlju.

>>> Gara je igrom slučaja, dobio novu moć da sve koje dotakne počnu da prljaju i zagaćuju Zemlju. Zato je proglašeno vanredno stane u Zemlji Vilenjaka, a Čarobno ogledalo kaže da jedino devojčica Sanja može da im pomogne. Vilenjak Njuškalo i Vila Vanda odlaze po devojčicu Sanju, i dovode je Čarobnim vozom u Vilingrad. Vilenjak Zvonko, Vila Aja Mandrago i Vilenjak Starac Mudri smišljaju plan kako da nadmudre Garu.

>>> Za to vreme Gara je ukrao Plavu knjigu magija od vilenjaka kako bi video šta mu je potrebno za razgovor sa Zemljom. Treba mu krljušt Ribice Duginih boja, list Hodajućeg Drveta i pero Zlatne Ptice, Zlatke. Nakon susreta sa svima njima, dolazi do devojčice Sanje. I taman kad je mislio da je uspeo u svom planu, Aja Mandrago ga iznenadi sa čarobnim napitkom. Gara uz pomoć vilenjaka, Sanje i dece postaje ponovo beli vilenjak, a Sanja je proglašena za počasnog člana Zemlje vilenjaka.

>>> Ova dinamična predstava, sa bogatom scenografijom, raskošnim kostimima, originalnom muzikom i koreografijama, daje odgovore na mnoga ekološka pitanja. A deca imaju priliku da kroz igru i zabavu steknu znanja o značaju očuvanja živote sredine i da se podsete zašto je važno da vole i čuvaju planetu Zemlju.

Produkcija: Hajde obraduj dan

Trajanje: 45-50 min

Uzrast: 3 – 12

Tekst i režija:

Tatjana Milanov i Nikola Marković

Glumci:

Milena Božić, Ivan Kornović, Nikola Marković i Tatjana Milanov

Muzika:

Konstantin Acevski i Zoran Nestorović

Scenografija i lutke:

Tatjana Milanov

Kostim:

Tatjana Ružić i Biljana Jaćimović-Raičević

Dobrodošli u Akademiju 28!

NAGRADNO PITANJE

Danju svakog verno prati,
a noću je nikad nema.

Adresa:
Nemanjina 28, Beograd

Kontakt:
Centrala: 011 / 36 16 020
Mob: 063 / 374 103

www:
akademija28.com