„Vitamini zdravi fini“ Nedelja, 01. april – Akademija 28

„Vitamini zdravi fini“
Nedelja, 01. april 2018. u 12:00h

      Predstava je nastala kao jedan zanimljiv čas o zdravoj ishrani. Pozorište i služi da nam kroz scensku igru edukuje i prezentuje prave vrednosti života. Deca vole ovog šašavog kuvara koji u svojoj volšebnoj kuhinji kuva najzdravija jela. Simpatičan kuvar nam govori jasno da mi nikada ne možemo pojesti sve što preporučuju. Dobra ishrana je ona koja je izbalansirana. Svaka piramida ishrane jasno pokazuje da treba jesti raznoliko.

Ovaj kuvar uvek napomene: za život pored proteina, ugljenih hidrata i masti su neophodne i dodatne materije – vitamini i minerali. Oni se nalaze u namirnicama biljnog i životinjskog porekla, različitog su hemijskog sastava i imaju različite uloge u organizmu. Kuvar preko svojih priča i anegdota iz čarobne kuhinje deci savetuje jedno: Ako želite da budete veliki, snažni kao zmajevi iz bajki morate jesti zdravo i vitaminski ispravno.

Najzdravije jelo za sve nas je dobro raspoloženje i smeh. Kada ste dobro raspoloženi nema hrane koju ne možete jesti. Ovaj kuvar upravo je to: doktor kuhinje za vitaminski smeh. Pored toga on ima dobre recepte zaista zdrave ishrane koje kroz šalu plasira svima. Kroz predstavu protkanu humorom deca se edukuju o zdravoj ishrani i shvate veliki značaj vitamina za njihov rast i razvoj.

Produkcija: Nezavisna

Trajanje: 45 min;

Preporučen uzrast: 3-9;

Ovaj kuvar pravi za princezu tortu na 15 spratova…
Ovaj kuvar kuva po celom svetu od Kine do Meksika…
Ovaj kuvar ima svoju ordinaciju zdrave hrane…
Ovom kuvaru jelo nikada nije zagorelo…
Ovo je najčudniji kuvar na svetu…

Režija i tekst:

Cvetin Aničić

Igra:

Cvetin Aničić

Dobrodošli na Dečiju scenu Akademije 28!

NAGRADNO PITANJE!!

NABROJATI NAJMANJE TRI NAMIRNICE  KOJE SADRŽE VIŠE KALIJUMA

Adresa:
Nemanjina 28, Beograd

Kontakt:
Centrala: 011 / 36 16 020
Mob: 063 / 374 103